Team4Talent goes Antwerp 10 Miles

Tags: Published On: april 28, 2023

Team4Talent goes Antwerp 10 Miles

We run more than just code!

23 april 2023 stond al een hele tijd gemarkeerd in onze agenda. Want op die dag zouden we met onze collega’s van Talent-IT Group de Antwerp 10 Miles lopen! Zo gezegd, zo gedaan… Met een dertigtal collega’s stonden we aan de startlijn, waaronder Kevin & Udaya.

Udaya – .NET developer Team4Talent

De laatste keer dat ik meedeed aan de 10 Miles of Short Run was toen ik nog in het 3de middelbaar zat. Het werd georganiseerd door mijn school en bijna alle leerlingen deden mee.

Enkele maanden geleden, toen ik net bij Team4Talent begon te werken, werd ik door mijn collega Kevin geïnformeerd dat veel collega’s van Talent IT Group mee zouden doen met de 10 Miles.

Hij ging zelf mee lopen en probeerde mij te overtuigen om ook mee te doen. Ik wou altijd al eens opnieuw lopen, maar vond nooit de juiste motivatie. Tijdens een van onze teammeetings kwam het onderwerp 10 Miles opnieuw aan bod, de club lopers was ondertussen al wat groter geworden. Door hun motivatie en overtuiging bleef ik niet langer twijfelen. De 16 kilometers was wellicht nog wat te hoog gegrepen, mezelf kennende schreef ik me dus in voor de shortrun.

Ik ben niet meer zo sportief als vroeger, buiten af en toe naar de fitness gaan sport ik niet veel meer. Qua voorbereiding had ik het dus wellicht beter kunnen doen. Op enkele loopjes in het park dichtbij huis na, heb ik niet veel gelopen. Conditie was dus duidelijk mijn grootste uitdaging.

De shortrun was niet makkelijk, maar wél heel leuk! Vooral het gezelschap van collega’s India, Nina en Lukas hebben enorm geholpen. We zijn samen gestart en elkaar blijven aanmoedigen, net zoals de vele supporters langst de zijlijn trouwens! Ook de toffe sfeer en muziek maakten het lopen wat makkelijker. Uiteindelijk hebben we allemaal de finish gehaald en waren we best trots op elkaar en onszelf.

Nu ik 6,8km heb gelopen overweeg ik volgend jaar om de 10 Miles mee te doen. De run heeft me gemotiveerd om terug meer te gaan sporten.

Wie volgend jaar wil meelopen raad ik aan om jezelf goed voor te bereiden en voldoende te trainen. Ik heb heel veel plezier beleefd en zag het meer als een teambuildingsactiviteit dan een loopwedstrijd. Je leert je collega’s beter kennen en creëert zo een sterkere band. Daarnaast overschrijd je ook je grenzen door nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Kevin – Recruiter Team4Talent

Mijn collega’s en ik liepen deze maand met de Talent-IT Group de 10 miles van Antwerpen. Een uitdaging die we als team wilden aangaan. Als IT-gerichte professionals zijn we gewend om veel tijd achter onze desk te zitten, dus het was leuk om actief bezig te zijn en te werken aan onze gezondheid. Dit was ook meteen één van de eerste evenementen van het jaar die we organiseerden vanuit ons groepje sport & beweging.

Wij als bedrijf hechten veel waarde aan teamwork, gezondheid en welzijn, en we waren dan ook blij om te zien dat er veel andere bedrijven en individuen waren die ook aan de 10 Miles deelnamen, een teken dat we de juiste weg inslaan. Het was een geweldige sfeer en er was veel aanmoediging en support van de toeschouwers langs de kant.

De training voor de 10 miles was niet altijd makkelijk. We moesten ons schema afstemmen op ons druk privé & werk leven, maar we bleven elkaar motiveren en hielpen elkaar om gemotiveerd te blijven. Elke maandag na het werk liepen we samen met collega’s.

Het was toch niet altijd even simpel om extra trainingsmomenten te vinden. Thuis waren die voor sommigen moeilijk in te plannen. Onze toewijding en motivatie toonde zich op de dag van de race, want we eindigden allemaal met persoonlijke records, ondanks dat ikzelf toch niet al te veel heb kunnen trainen.

Ook tijdens de race werkten wij samen. We hielden elkaar in de gaten en moedigden elkaar aan als het moeilijk werd. We vertaalden onze teamwaarden van samenwerking en ondersteuning naar de race.

We waren blij om samen deze prestatie te hebben geleverd en om te zien hoe ver we waren gekomen in ons trainingsproces. Onze teamband is versterkt en we laten zien hoe dedicated we zijn aan onze gezondheid. Zelf ben ik heel blij met mijn persoonlijke tijd en wil die volgend jaar toch lichtjes verbeteren.

Dit heeft de zin naar meer doelen alleen maar versterkt. Met enkele collega’s willen we een halve marathon lopen in juni en denken we er zelfs over na om ons volledig te smijten tijdens een marathon in oktober.

Keep you posted!

Ben jij een IT’er en loop je volgende run graag met ons mee?
Neem dan snel contact met ons op en sluit je aan bij onze club.

We run more than just code!

Share this blogpost