Celine goes Techorama

Published On: juni 13, 2023

Techorama 2023 – Jungle edition

Door familiale omstandigheden en het vieze alom gekende beestje is het al een hele eind geleden dat ik naar Techorama ben gegaan. Ik keek dus heel erg uit naar deze editie. Voor mij staat Techorama voor kennis, netwerking, (oud-)collega’s ontmoeten en lekker eten.

Dag 1 – 16 mei 2023

Vroeg uit de veren, want de jungle drums klinken ons al in de oren. Na wat aanschuiven in de file, arriveren we aan Kinepolis Antwerpen. We wandelen binnen en voelen ons direct in een ander continent. De ruimte was gevuld met planten, rotsen en wilde dieren (geen echte weliswaar).

Na wat lekkere koffiekoeken te smullen, halen we onze goodiebags. Die waren gevuld met geroosterde meelwormen in de goodiebags. Spoiler alert: Het is waar wat ze zeggen – ze smaken naar gezouten pindanootjes.

Verschillende bedrijven hebben hier een promo booth. Team4Talent heeft er ook één! Ik bewonder het mooie werk van onze collega’s. Het is een quiz met jungle thema helemaal in game-stijl. Netjes!

De eerste Keynote van de was The Phoenix and the Unicorn van Peter Hinssen. Hier heb ik vooral onthouden (niet alleen dat, hoor) dat er een Apple Chapel is in Oudenaarde. Dat is vlakbij!

Verder heb ik mijn dag gevuld met keynotes van onder andere Derek Martin, Chris Klug en Jan Bols. Het waren stuk voor stuk opvallende sprekers die boeiende verhalen voorgebracht hebben.

Ergens tussenin was het tijd voor lunch. IT’ers zijn hongerige mensen. Het was even aanschuiven. Ik was intussen enkele T4T collega’s tegen het lijf gelopen. We bespraken de voorbije sessies. Het was de eerste keer dat ze op Techorma waren. Ze waren onder de indruk.

De laatste keynote “Messaging: The Fine line between awesome and awful” van Laila Bougria was ook heel interessant. Ze heeft haar ervaringen (valkuilen en successen) met messaging uit de doeken gedaan. Hiermee hoopt ze dat andere developers niet in dezelfde valkuilen vallen.

Avondeten in de Burgerij, panoramisch zicht op het MAS en dan op naar het hotel, om de dag uitgeput maar voldaan te eindigen. Een echte aanrader om een hotel te boeken. Je kan achteraf de toerist uithangen én je staat de volgende dag niet in de file.

Dag 2 – 17 mei 2023

Dag twee start met ontbijt. Er zijn enkele ochtendsessies voor wie dit wil volgen.

Ik start de dag met een sessie over .NET GRPC.

Daarna “Facts and myths about CQRS” gebracht door Oskar Dudycz. Hij prikte de mythe door dat CQRS de onion architectuur nodig had, of meerdere databases. CQRS kan mooi en simpel zijn, door gewoon de “pure” regels te gebruiken.

Vervolgens enkele sessies over het STRIDE-model, C# Pattern matching en design patterns om de dag te vullen. Zo had een spreker gebruik gemaakt van AI om een verhaallijn te maken om de pattern matching te demonsteren. Aardig gebracht, met mooie graphics en leuke demo’s.

Daarna een zware om mee te eindigen: “Serverless design patterns”. Dit ging voornamelijk over azure functions. Ik heb hier zelf nog niet mee gewerkt, maar deze talk heeft mijn nieuwsgierigheid gewekt.

De closing keynote “Metaverses” hebben we niet gevolgd, we hadden nog een lange rit naar huis voor de boeg.

Conclusie

Volgend jaar ga ik nog een keer! Techorama is altijd weer een avontuur die voldoening brengt.

Tips

Maak geen planning weken op voorhand. Doe het de dag voordien, want de sprekers en agenda veranderen soms nog de dag zelf.

Celine Vancoppenolle

Ben jij een .NET developer én wil je de volgende Techorama editie niet missen?
Check dan snel onze jobs en ga volgend jaar met ons mee!

Share this blogpost